Portretfoto’s VDG Oss

Portretfoto's VDG Oss

Portretten_vdg_oss

Voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen in Oss, duiken de portretfoto’s van de lokale politieke partij VDG (Voor De Gemeenschap) veelvuldig op. Herkenbaar, want in september jl. mocht ik aan het begin van een partijvergadering op de vergaderlocatie portretfoto’s maken van bijna 50 leden. Niet heel eenvoudig vanwege de niet ideale ruimte en zoveel mensen er omheen, maar het is toch aardig gelukt.

Normaal is dit een klus voor de man waar ik al vele jaren mee samenwerk: Ron Rutten van Ron Rutten Fotografie. Hij was echter verhinderd op die avond.

Een portretfoto is een communicatiemiddel

Belangrijk bij het maken van dit soort portretten is dat de persoon er direct “toegankelijk” op staat. Een portretfoto is vaak de eerste kennismaking van het publiek met een kandidaat en in een fractie van een seconde wordt de eerste indruk bepaald. Daar staan we niet bij stil, maar het gebeurt wel. Zo’n eerste indruk moet in ieder geval uitnodigen tot communicatie. Een vriendelijke open blik en recht in de camera, want wij kijken elkaar hier normaal gesproken aan als we met elkaar communiceren.

Een portretfoto is in feite niets anders dan een communicatiemiddel tussen mensen.

Portretfoto’s VDG Oss