Tekstschrijver én fotograaf voor complete artikelen

Fotografie

CANONEr wordt gefotografeerd – met een Canon EOS 5D mark III – in combinatie met diverse toplenzen en Speedlite flitsers. Met dit materiaal zijn foto’s te maken van hoge kwaliteit en resolutie, die in de praktijk voor veel toepassingen geschikt zijn.

Kwaliteit en snelheid van fotograferen

De prijs/kwaliteit verhouding is door de gekozen opzet gunstig voor de opdrachtgever. Het bewust niet meenemen van grote belichting bespaart bijvoorbeeld flink op de tijd dat er gefotografeerd wordt. Naast de kwaliteit is de snelheid van fotograferen en bewerken van de foto’s belangrijk.

Helder over kosten en rechten fotografie

De kosten voor de fotografie zijn helder. Voor een opdracht wordt een uurprijs voor het reizen naar, tussen en van projecten gerekend en een uurprijs voor het fotowerk. Voor 1 uur fotowerk wordt normaal gesproken 1 uur nabewerking gerekend. Afhankelijk van de opdracht kan daarvan afgeweken worden.

Het streven is altijd om zo snel mogelijk te fotograferen, e.e.a. natuurlijk in overleg met de opdrachtgever. De flexibiliteit is groot. Een goede voorbereiding (vooraf te bespreken) is daarbij van groot, zo is in de praktijk gebleken.

Op dit moment zijn de kosten: € 80,00 per uur voor fotowerk en € 50,00 voor een reisuur, waarbij de kosten voor het vervoermiddel inbegrepen zijn. Voor speciale opdrachten in het buitenland (bijvoorbeeld i.c.m. interviews/artikelen) worden aparte prijsafspraken gemaakt.

Ook wat de rechten en het gebruik van de foto’s betreft is het simpel en helder. De opdrachtgever die de factuur voldaan heeft kan gedurende de samenwerking (actief of inactief) volledig vrij gebruik maken van de fotobestanden die in hoge resolutie en in webresolutie worden geleverd. Er is slechts één uitzondering. Als foto’s doorverkocht of tegen betaling door derden commercieel gebruikt worden, delen de opdrachtgever en de fotograaf de opbrengst.

Foto’s van mensen

Ik fotografeer veel mensen, bijvoorbeeld voor gebruik bij een interview in bladen, op websites e.d. Ook mensen fotograferen om beeld te geven van het werk dat ze doen of tijdens recepties of bedrijfsfeesten en -activiteiten, hoort tot mijn vakgebied.

Functionele fotografie, waarbij ik een eigen stijl heb ontwikkeld. Het gaat vaak om kleine details, goed materiaal en kennis van en nabewerking van de gemaakte foto’s.

Fotografie MAT Afbouw, De LaMar theater Amsterdam

Fotografie project Comfortplafond

Fotografie Zorghoeve ‘t Binnenveld

Fotografie De Goeij Vakantiehuis