Fotografie op feest of bruiloft

fotografie op feest of bruiloft

fotografie op feest of bruiloftFotografie op feest of bruiloft is een leuk onderdeel van mijn activiteiten. De mensen zijn dan vrolijk en willen over het algemeen wel hun feestelijke stemming laten vastleggen op de foto. Dat vertaalt zich in interactie met mij als fotograaf; zeker als het feest wat vordert en de gasten wat “losser” worden. Dat zorgt voor de leukste foto’s. Ik zorg er overigens altijd wel voor dat mensen zich niet hoeven te schamen als ze een foto zien waar ze op staan. Het blijft leuk.

Fotografie op feest of bruiloft als waardevolle herinnering

Een foto-serie is voor degenen die een feest ter gelegenheid van een bruiloft, ook t.b.v. 12,5, 25, 40 of meer jaar, jubileum, diplomering of welke gelegenheid dan ook organiseren een waardevolle herinnering. De foto’s die ik aanlever zijn allemaal bewerkt op scherpte, kleur en uitsnede. Niet alles wat “geknipt” wordt, kan gebruikt worden. Er gaat geen foto onbewerkt “de deur uit”. De klant krijgt goede foto’s. Die worden via bijvoorbeeld WeTransfer aangeleverd als HiRes (hoge resolutie) bestanden, geschikt om groot af te drukken op posters e.d. Daarnaast krijgt men een map met dezelfde foto’s op LowRes (lage resolutie), speciaal bestemd voor internet en social media. Alle foto’s mogen rechtenvrij gebruikt worden en zijn eigendom van de klant.

Kosten van fotografie op feest of bruiloft

Het gaat niet alleen om de kwaliteit van de foto’s op feest of bruiloft, maar meestal ook om de kosten. Daar moet een gezonde verhouding tussen zitten. Als het te duur is, dan is het inschakelen van een fotograaf voor velen gewoon niet interessant. Dit betekent een lage uurprijs voor het fotowerk op locatie en het bewerken van de foto’s. Hoewel er vaak wat meer werk in zit, bereken ik de kosten voor het bewerken en aanleveren van de foto’s als volgt: 1 uur foto’s maken is 1 uur foto’s bewerken. Afhankelijk van de eisen en wensen kan dat meer of minder zijn. Ik ben er geen voorstander van, maar ik kan zelfs foto’s maken zonder de bewerking te doen. Ik probeer zo flexibel en klantgericht mogelijk te zijn.

Op deze manier kunnen we een inschatting en afspraak maken van de tijd die beschikbaar is voor de fotografie en daar vooraf een passend bedrag voor afspreken. Nogmaals, geheel afgestemd op de wensen, mogelijkheden en de locatie. Reken op een bedrag ongeveer tussen de € 200,- en 300,-

Voorbeeld foto’s maken op 40-jarige bruiloft

Een goed voorbeeld van hoe het kan werken is te geven met de opdracht die ik kreeg voor het maken van foto’s op een 40-jarige bruiloft in Zalencentrum de Merx in Berghem. Het echtpaar in kwestie wilde graag van de gelegenheid gebruik maken om met familie en vrienden op de foto te gaan. Dat was wel eens eerder geprobeerd bij een feest of verjaardag, maar niet naar tevredenheid gelukt. Deze kans op leuke foto-herinneringen wilden ze niet voorbij laten gaan. De omstandigheden voor foto’s maken waren gunstig. Er moest gewoon gebruik gemaakt gaan worden van het juiste moment. Via via waren de organisatoren van het feest bij mij terecht gekomen.

Na overleg bleek de beste aanpak te zijn om het echtpaar en de directe familieleden, inclusief kleinkinderen, aan het begin van het feest mee naar buiten nemen voor een fotosessie. Mede door dit zonder speciale lichtvoorzieningen te doen, kon dat in een hoog tempo. De gasten binnen hoefden maar even te wachten. Daarna was het tijd voor wat foto’s van het feest zelf en wat later was er nog een fotosessie buiten met familie en vrienden. Weer even wat foto’s van de dansende of zich anders vermakende feestgangers maken en binnen twee uur stond alles erop. Thuis werden de foto’s geselecteerd en bewerkt en de volgende dag kon ik 130 goede foto’s aanleveren. Enkele foto’s mag ik op deze pagina laten zien.

Interactie tussen fotograaf en de te fotograferen mensen

Het is altijd fijn om te vernemen dat klanten tevreden zijn met het totaalplaatje. Daarin zitten de kosten, de manier van fotograferen, het eindresultaat qua foto’s en de afwerking van de opdracht. Leuk is als men positief is over de interactie die er is tussen mij als fotograaf en de te fotograferen mensen. Het gaat er mij om dat volwassenen en kinderen zich ontspannen laten fotograferen. Daar hoort vaak wat humor bij, maar wat mij betreft ook een “doe-maar-gewoon-mentaliteit”. Dat wil niet zeggen dat het fotograferen niet serieus aangepakt wordt, maar daar moet niemand last van hebben. Ontspannen mensen staan beter op de foto en het gaat om het feest en de mensen en niet om de fotograaf.

Fotografie op feest of bruiloft nodig?
Neem dan contact op voor meer informatie en een passende prijsopgave.

0412 650 598 / 06 245 70 765

mail@wimdegoeij.nlFotografie op feest of bruiloft

 

Fotografie op feest of bruiloft