Tekstschrijver én fotograaf voor complete artikelen

Interview - tekst - fotografie
30 jaar ervaring in het schrijven van artikelen!
06 245 70 765
Generaalsweg 7,
7055 AS HEELWEG

Tekstschrijver gespecialiseerd in artikelen voor bedrijfsbladen, magazines en websites, of basis van interview(s) én fotografie.

Ervaring
Zelfstandig ondernemer communicatie
1990 – heden
Ook beschikbaar voor zzp-opdrachten

Ik werk al lang als volledig zelfstandig ondernemer. In 1993 werkte ik voor het laatst in loondienst; in de functie van personeelsfunctionaris bij Heesen Shipyards in Oss. Daarnaast maakte ik bedrijfsbladen voor MAT Afbouw, Carolus Ziekenhuis Den Bosch en schreef ik voor het blad "Balans" van het gevangeniswezen. Een drukke tijd. Naast "kleine" opdrachtgevers heb ik vele jaren enkele grote klanten gehad, vooral in de bouwsector en in de zorg. Als "éénpitter" (bewuste keuze) kon er niet meer bij. Ik heb heel veel artikelen geschreven (in het begin ook voor Weekblad De Sleutel in Oss) en honderden edities van complete personeels- en bedrijfsbladen afgeleverd. Niet alleen gedrukt, maar ook flink wat in eigen beheer geprint. In beide sectoren is nogal wat veranderd en daarom is mijn doel voor de komende jaren om het aantal kleine opdrachtgevers te laten groeien. Dat maakt mij minder afhankelijk van enkele grote opdrachtgevers. Het zelfstandig aannemen en uitvoeren van opdrachten vanuit de eigen locatie heeft de voorkeur, maar ook zogeheten ZZP-opdrachten zijn mogelijk.

Fotograaf
1990 – heden
Mensen (o.a. recepties, evenementen) - gebouwen

Omdat er doorgaans geen budget voor beschikbaar was, ben ik al vrij vroeg begonnen met zelf foto's te maken voor in de personeels- en bedrijfsbladen. Uiteraard van de personen die ik interviewde en ook van tal van gebeurtenissen die in een blad werden opgenomen. In de loop der tijd breidde zich dat uit tot fotografie van recepties en feesten (voor bestaande klanten) en complete reportages (meestal ook met tekstproducties) van activiteiten en mensen op de Caraïben, in Roemenië en in Polen. In de afgelopen jaren heb ik veel bouwprojecten gefotografeerd, zowel binnen als buiten. Ik fotografeer met een topcamera en dito lenzen. Daarna bewerk ik de foto's met Photoshop en lever de foto's aan in zowel hoge resolutie als in webresolutie (voor internet).

Personeelsfunctionaris
1987-1993
Ook toen had ik al veel interesse in mensen

Mijn functie op personeelszaken bij het Huis van Bewaring in Utrecht bracht mij in contact met het personeelswerk. Dit bleek prima bij mij te passen en vanuit de werkgever heb ik de MBO/HBO opleiding Personeelswerk aan de Hogeschool van Utrecht mogen doen. Mijn interesse en in mensen is altijd gunstig geweest voor bij de interviews en uitwerking van artikelen. Ook nadat ik stopte met personeelswerk in loondienst, om verder te gaan in de communicatie, heb ik in 1994/1995 nog een tijd freelance gewerkt (ruim 1 dag in de week) als personeelsfunctionaris / secretaris bij een bedrijf in de bouwsector.

Andere activiteiten
Vlichthus
Kleine uitgeverij

In 1998 ben ik gestart met Vlichthus (samentrekking van vlinder en ichthus). Dit is een kleine onafhankelijke uitgeverij met bijbelstudiemateriaal en boeken. Het meeste wordt in eigen huis geproduceerd, ook de boeken, maar er zijn ook 2 gedrukte titels beschikbaar (gedrukt via déboekendrukkervannederland.nl).

De Goeij Vakantiehuis
Vakantieverhuur van aangekocht huis in Zweden

Van augustus 2009 t/m januari 2014 heb ik, samen met mijn vrouw, een mooi huis in Zweden (Värmland) geëxploiteerd. Het huis is als bedrijfsactiviteit aangekocht en daarna is er het nodige geïnvesteerd in het verbeteren en geschikt maken voor verhuur. In die jaren is de zelfgebouwde website actief geweest. Het resulteerde in goede verhuurcijfers. De verkoop van het huis leverde eveneens een positief saldo op. In deze jaren heb ik aan de Volksuniversiteit Oss een aantal seizoenen Zweedse les gevolgd. Ook na onze periode in Zweden probeer ik het geleerde Zweeds te onderhouden en uit te breiden.

Opleiding
MBO/HBO Personeelswerk
1987-1991
Hogeschool Utrecht

Naast personeelsmedewerker bij het Huis van Bewaring in Utrecht, ben ik personeelsfunctionaris geweest bij MAT Afbouw, Carolus Ziekenhuis Den Bosch (vervanging zwangerschapsverlof) en Heesen Shipyards in Oss (1992/1993).

Jeugdjaren

Als 13-jarige begon ik als glazenwasser in diverse wijken in Zaltbommel. Van mijn opa kreeg ik een goede ladder (die heb ik nog). Op zaterdag en in de schoolvakanties verdiende ik daarmee al een aardig bedrag. Overdag ramen zemen en 's avonds geld ophalen bij de klanten. Ik heb dit jaren gedaan. Toen ik 16 was schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel.

Verkoper herenmode

Als 19-jarige begon ik - zonder enige kennis en ervaring - als verkoper bij de gerenommeerde herenmodezaak A.F. Jansen in Den Bosch. Ik heb daar in de jaren dat ik er werkte (ook in de vestiging Utrecht) veel geleerd en een prima tijd gehad.

Meer weten?

Meer weten over mijn (werk)ervaringen, opdrachten, opleidingen, interesses en achtergronden? Dat kan via een een persoonlijk gesprek.

Digitaal
Photoshop
Ik werk sinds 1995 met Apple computers en ook met Photoshop, het fotoprogramma van Adobe.
Indesign (CS6 Adobe)
Ik werk met Indesign Adobe.
WordPress websites
Ik maak en onderhoud Wordpress websites.

Vaardigheden

Photoshop, Adobe CS6, WordPress, Filemaker

(klik voor meer info)

Sinds 1995 werk ik met de producten van Apple.

Curriculum vitae Wim de Goeij

Curriculum vitae Wim de Goeij