Artikel voor e-mail nieuwsbrief

Artikel voor e-mail nieuwsbrief

nieuwsbrief_maasvallei_oss

De vraag was of ik tekst kon maken voor de eerste nieuwsbrief ter promotie van “Maasvallei, werken aan de Raadhuislaan”. Enthousiast eigenaar van het bedrijfsverzamelgebouw in Oss – Jacq van der Pas – wilde graag de aantrekkelijkheid van zijn gebouw onder de aandacht brengen.

Persoonlijk verhaal voor e-mail nieuwsbrief

Mijn voorstel was om een persoonlijk verhaal te maken vanuit de man zelf om op die manier het onderwerp over te brengen. Daarop heb ik hem geïnterviewd, een foto gemaakt en het verhaal uitgewerkt. Aangezien het voor een e-mail nieuwsbrief was, heb ik een korter verhaal gemaakt dan ik normaal zou willen. Desondanks denk ik dat er voldoende van de drive van Van der Pas overgebleven is en hij heeft kunnen duidelijk maken wat hij belangrijk vindt.

Een mens laten vertellen over een product of dienst

Als het enigszins kan en zinvol is laat ik graag een mens iets vertellen over een product of dienst of dergelijke. Wat mij betreft beklijft dat nog steeds het beste. Onbewust nemen wij toch liever iets aan van een mens, en zeker als daarbij gedrevenheid doorklinkt in zijn of haar verhaal.

Naast tekst en foto’s voor een nieuwsbrief op papier, verzorg ik dit ook voor e-mail nieuwsbrieven.


Tekst e-mail nieuwsbrief De Maasvallei

Elkaar ontmoeten in een bedrijfsverzamelgebouw van deze tijd

“Bedrijfsverzamelgebouw De Maasvallei aan de Raadhuislaan in Oss heeft zó veel mogelijkheden. Misschien kunnen we daarover via een nieuwsbrief informeren”, is het voorstel van eigenaar Jacques van der Pas.

De 76-jarige ex-aannemer (tot 2001 Van der Pas Bouwbedrijf) is een bouwer in hart en nieren. Een man met doordachte en in de praktijk bewezen ideeën over hoe bijvoorbeeld een duurzaam gebouwd bedrijfsverzamelgebouw aantrekkelijk is en blijft voor een uiteenlopende groep ondernemende huurders. Hij onderscheidde zich in de jaren ’80 op dat gebied al met zijn betrokkenheid bij het ontwerp van De Maasvallei en bij het door zijn bedrijf gebouwde bedrijfsverzamelgebouw Passe-Partou aan de Galliërsweg in Oss.

‘Het mooie is dat De Maasvallei ruim 30 jaar terug duurzaam gebouwd is, gericht op comfort en een laag energieverbruik”, legt Van der Pas uit. “Daarmee is het gebouw nu nog steeds van deze tijd. En ook de keuze van toen om met eenheidsmaten van 20 m2 en veelvouden daarvan te werken past helemaal in de gewenste flexibiliteit van vandaag.”

Flexibele werkplekken in De Proeftuin

De in het najaar van 2013 geopende De Proeftuin op de begane grond (Maasvallei 21a) gaat een stap verder in het aansluiten bij de behoefte aan flexibele werkplekken. Een fris en modern ogende centrale ruimte én daaraan gelegen afsluitbare kantoorruimten staan ter beschikking voor korte of lange tijd. “Wie voor een uur, een dagdeel, week of maand gebruik wil maken van De Proeftuin is welkom,” laat Van der Pas enthousiast weten. “Ze krijgen dan een complete werkplek met o.a. snel draadloos internet en een groot projectiescherm. Handig om bijvoorbeeld een presentatie te verzorgen. Dit is toch een prachtige locatie! Recht tegenover het gemeentehuis, dicht bij het centrum van Oss en bij allerlei bedrijfsactiviteiten aan de Raadhuislaan.”

Bedrijfsverzamelgebouw verbindt mensen met elkaar

Al vanaf zijn eerste ideeën over een bedrijfsverzamelgebouw is het voor Van der Pas belangrijk dat een gebouw mensen aan elkaar verbindt. Hij hield daar nadrukkelijk rekening mee tijdens de ontwerpfase. “Ja, in het elkaar ontmoeten ligt volgens mij een belangrijke meerwaarde van zo’n gebouw. Als mensen elkaar ontmoeten, gebeurt er iets. Het bevordert de samenwerking en dienstverlening aan elkaar, dat wordt hier dagelijks bewezen. De diversiteit van de hier gevestigde ondernemers biedt extra kansen.”

Werken aan de Raadhuislaan

“Mijn geloof in het concept bedrijfsverzamelgebouw en met name in De Maasvallei en De Proeftuin is nog steeds heel groot. Ik gun nog velen meer de voordelen ervan. Daarom wil ik in de komende nieuwsbrieven onder de titel ‘Werken aan de Raadhuislaan’ graag de huidige ondernemers in De Maasvallei voorstellen. Wellicht wordt het kennismaking die vervolg krijgt in een passende kantoorruimte.”

In De Proeftuin van De Maasvallei staat een display over acht internationaal afgesproken millenniumdoelen. In de gemeente Oss is daarvoor een platform actief en de stichting die namens de gemeente de Milleniumdoelen behartigt, is in De Maasvallei gevestigd. Kijk voor meer informatie op: www.millenniumdoelenoss.nl.